sharpqueen.blogg.se

DIY Reuse Creativity

Doftljus

Publicerad 2015-04-21 12:47:18 i DIY - inredning,

 
Vill du veta hur man enkelt gör egna doftljus, forsätt läsa.
 
Först å främst så smälter jag ljus i ett vattenbad, jag använder mej av nya ljus men man kan lika gärna använda stumpar från gamla ljus. När allt har smält så kan man välja om man vill ha färg på ljuset, då häller man i lite karamellfärg annars hoppar man över det.
 
Under tiden som allt smälter så passar jag på att knyta fast veken på en pinne men man kan ta en penna eller något liknande.
 
I det första ljuset som jag gjorde så använder jag mej av stearinet som fanns kvar i star lytes ljuset och det var i doften elegant gardenia som doftar ljuvligt. På så sätt fick jag doften i detta ljus, använder mej oxå av samma behållare.
 
Så tillbaka till ljuset :) den smälta massan häller jag i behålleren och sen låter jag det stelna innan jag klipper av veken från pinnen.
Som ni ser så vart den massa svarta prickar i massan efter den gamla veken, men va inte oroliga för det, för det kommer att lägga sig i botten, så det kommer inte att synas. Kände att jag ville piffa upp ljuset lite extra, så jag knöt ett band runt behållaren och gjorde en liten rosett.
 
I det andra ljuset gjorde jag precis likadant förutom att jag använder mej av te som doftämne, jag tog mitt favoritte (vanilla/caramel) som smakar och doftar underbart :)
Stearinet som jag smälte räckte inte, därför han det första stelna, så det blev som två laget, men det spelar ingen roll för det är heller inget som kommer synas.
 
Hoppa detta var till hjälp om ni vill göra egna doftljus, och att ni fick lite tips och idéer. Skicka gärna en bild på era egna ljus om ni testar detta!
 
Och gör inte som jag, för det skvätte en hel del på mej, så ja, jag brände mej!

Om

Min profilbild

Smirre

I´m a 27 years old Swedish girl who loves DIYs and reuse. I love creativity!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela